top of page
JYOZ3268.JPG

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Bij hippo-campus kan je terecht met al je levensvragen, ongerustheden, twijfels, ... 

 

Waarom het paard een fantastische co-coach is:

Paarden zijn prooidieren, vluchtdieren en sociale dieren, waardoor ze over zuivere en natuurlijke sensoren beschikken. Zij pikken non-verbale signalen ontzettend snel op en reageren hier ook bijzonder sensitief op.

Het paard maakt ook onderdeel van een kudde. In die kudde is er steeds een duidelijke hiërarchie: de leiders en zij die afhankelijk zijn van de leiders. Paarden zullen continu feedback geven over de manier waarop er leiding gegeven wordt. Deze feedback is puur, zonder oordeel en speelt zich af in het moment. Tijdens een sessie worden deze kwaliteiten van het paard op een methodische en professionele manier ingezet, wat tot diepgaande inzichten leidt en ervoor zorgt dat we sneller tot de kern van de casus komen. Begeleidingstrajecten met paarden zijn daarom vaak korter dan deze zonder paarden. 

Dit gezegd zijnde, beseffen we bij hippo-campus maar al te goed dat therapie met paarden voor sommigen onder jullie een zekere drempel kan vormen. Daarom bieden wij ook therapie zonder paarden aan, omringd door de natuur én met zicht op de paarden. Bel ons of mail ons voor meer info over de mogelijkheden.

Voor wie?

Voor iedereen die op een kruispunt in zijn/haar leven staat, moeite heeft om tot rust te komen, regelmatig overspoeld wordt door emoties, meer inzicht wil, ...

SYSTEEMOPSTELLING MET PAARDEN

Ons hele leven zijn wij onderdeel van vele systemen, zoals familie, gezin, school en organisaties. Vaak zijn er krachten verborgen in ons systeem die een onbewuste invloed hebben op ons functioneren en welbevinden in het hier en nu. Dat kan zich uiten in gezondheidsklachten, emotionele klachten, relatieproblemen, persoonlijke problemen, ... Door middel van een opstelling wordt de onbewuste dynamiek, vaak patronen die zich herhalen of obstructies, in ons systeem zichtbaar en kan er terug tot een evenwicht en heling gekomen worden. Paarden, die van nature deel uitmaken van een kudde,  gaan ons, zonder oordeel, wijzen op deze onbewuste patronen en helpen ons om de onbalans te herstellen. 

Voor wie?

Voor iedereen die diepgaand inzicht wil in onderliggende dynamieken en verstrikkingen in zijn/haar systeem. 

bottom of page